Werkwijze

Psychotherapie is een vorm van hulp bij psychische klachten. Er zijn veel verschillende vormen van psychotherapie. Gesprekken tussen een cliënt (en eventueel de belangrijke mensen om hem of haar heen) en een psychotherapeut staan centraal. De behandelingen zijn kort als het kan en langer als dat nodig is.

Psychotherapie vraagt bereidheid en moed om over jezelf, je kind en/of je ouderschap na te denken en te praten. En om er vervolgens samen met de psychotherapeut naar te kijken. Dat kost energie en tijd en kan confronterend zijn. De therapie bestaat uit regelmatige gesprekken met de psychotherapeut.
Deze lost geen problemen voor je op, maar helpt je om gedrag, gevoelens of gedachten anders te zien, pijnlijke gevoelens te verwerken of moeilijke situaties anders aan te pakken op een manier die bij jou past en werkzaam is (wetenschappelijk onderzocht en/of vanuit de praktijk werkzaam gebleken).

Het doel van psychotherapie is om meer duidelijkheid te krijgen over de aard van je klachten om vervolgens de klachten te verminderen of ze beter te leren hanteren. Hiervoor gebruiken wij meerdere vormen van psychotherapie: schematherapie, EMDR, cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie, speltherapie.
Wij vinden het belangrijk om op een brede manier te kijken naar jou en je omgeving die zo nodig betrokken kan worden. We betrekken de cognitieve, lichamelijke en systemische kant in het therapeutische proces.

Wij werken nauw samen met psychiaters, fysiotherapeuten, systeemtherapeuten, relatietherapeuten, haptonomen en collega’s die psychologisch onderzoek doen.

Je kunt bij ons terecht met verschillende klachten:

· somberheid;
· angstklachten;
· traumatische ervaringen waar je nog veel last van hebt;
· concentratie- en of gedragsproblemen
· relationele problemen
· opvoedingsvragen

Contra-indicaties voor behandeling bij onze praktijk zijn eetstoornissen, verslavingsproblematiek, psychoses, acute suïcidaliteit.