Jiska de Bruin

Ik ben Jiska de Bruin.

Ik ben opgeleid als psychotherapeut en GZ psycholoog en werk met veel plezier met kinderen, jongeren, hun ouders en met volwassenen.

Na jaren in verschillende instellingen te hebben gewerkt heb ik er in 2014 voor gekozen om mijn eigen praktijk te beginnen. In mijn praktijk werk ik hybride. Dat wil zeggen voor een gedeelte van het komende jaar (2024) werk ik in de praktijk in Haarlem en een gedeelte zal ik online werken vanuit het buitenland.

Het meest interessante van mijn werk vind ik het tijdelijk meelopen op het levenspad gedurende een periode dat het minder goed gaat of dat er zo veel gebeurt in het leven, dat het pad even kwijt is.
Ik ga samen op zoek naar het juiste pad voor deze persoon op dit moment.
Ik kijk vanuit mijn expertise mee met en help met het (terug) vinden van de eigen veerkracht en kompas om weer verder te gaan.

Een belangrijk aandachtspunt is het aansluiten bij de vraag van de cliënt en bij zijn of haar belevingswereld. Daarnaast werk ik veel samen met andere therapeuten en praktijken in de regio zoals Raaklijn en het Lorentzhuis en met vaktherapeuten, haptonomen, fysiotherapeuten en huisartsen.

Ik heb ervaring in het werken met kinderen (en hun ouders), (jong) volwassenen en volwassenen.
Daarnaast ben ik gespecialiseerd in het werken met kinderen en jongeren en volwassenen (en hun ouders) met traumatische ervaringen, in de breedste zin van het woord.

Ik ben opgeleid als psycholoog aan de Universiteit Utrecht en daarna heb ik de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog bij de RINO in Amsterdam en de opleiding tot Kinder- en jeugdpsychotherapeut bij de RINO in Utrecht afgerond. Daarnaast ben ik EMDR Practitionar Europe (volwassenen & kinder- en jeugd) en opgenomen in het kwaliteitsregister van de NVP. Ik heb de basis en vervolgcursus schematherapie gedaan. Verder heb ik de basis- en vervolgopleiding energetisch systemisch werk gedaan bij Torxa in Haarlem.

Vanaf januari 2020 ben als praktijkopleider betrokken bij de opleidingsplek bij Raaklijn. Ook geef ik leertherapie en ben ik erkend leertherapeut bij de NVP.

Ik ben lid van:
De Landelijk Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP)
De Vereniging EMDR Nederland (VEN)
De Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)
Rondom psychotherapie

BIG GZ psycholoog 49909004125
BIG Psychotherapeut 69909004116
AGB 94-014325
AGB Praktijk 94-060749
KvK 60435771