Links

EMDR

Vereniging voor EMDR Nederland. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, en is een effectief bewezen behandelmethode om nare ervaringen te verwerken

Bekijk website

Schematherapie

Schematherapie is een vorm van psychotherapie voor mensen met persisterende klachten, zoals een persoonlijkheidsstoornis of een vaak terugkomende depressie. Schematherapie helpt je de oorsprong van gedragspatronen te doorgronden en te veranderen

Bekijk website

NVP

De Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie bewaakt en versterkt het vakgebied psychotherapie en de positie van de psychotherapeut. Zij behartigen hun belangen en stimuleren de kwaliteitsverbetering van de psychotherapie.

https://www.psychotherapie.nl/over-de-nvp

VKJP

De Vereniging voor Kinder- en Jeugdpsychotherapie (VKJP) is de wetenschappelijke en specialistische vereniging voor kinder- en jeugdpsychotherapie. De vereniging staat voor de kwaliteit en ontwikkeling van het vak kinder- en jeugdpsychotherapie en daarmee voor toegankelijke, deskundige hulp aan jeugdigen met psychische problemen.

Bekijk website

LVVP

LVVP staat voor Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten.

Bekijk website

NZA

De NZA staat voor de Nederlandse Zorgautoriteit.

Bekijk website

BIG

Het BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) register geeft duidelijkheid over wat een zorgverlener kan en mag.

Bekijk website

0 tot 23

Van 0 tot 23 is een Vereniging van orthopedagogen, kinderpsychiaters, kinderpsychotherapeuten en kinderpsychologen in Haarlem en omstreken die gespecialiseerd zijn in het werken met 0 tot 23 jarigen en de mensen om hen heen.

Bekijk website

Rondom psychotherapie

Rondom Psychotherapie is een Vereniging van en voor psychotherapeuten in de regio die BIG-geregistreerd en lid van de LVVP zijn.

Bekijk website